Nehézség
2-6
Ajánlott létszám
60
Időtartam

KÓDFEJTŐS SZABADULÓSZOBA - A küldetésetek kódfejtők, hogy a próbákat kiállva, megszerezzétek Da Vinci kódexét, logikai, nyomozós és ügyességi fejtörőkön keresztül!

Leonardo da Vinci (1452-1519), az ismert itáliai polihisztor, élete utolsó éveiben felfedezéseit, találmányait és legfőbb titkait egy Kódexbe jegyezte le. Minden jel arra utal, hogy eme irat, egykori műtermében található, amihez közel sem olyan egyszerű hozzáférni:
Da Vinci titkos kódokkal, trükkös talányokkal és fejtörőkkel fedte el egyik legféltettebb kincsét. Nektek, kedves kófejtőknek, az a feladatotok, hogy a "Mester" próbáit kiállva, megkaparintsátok a Kódexet.
Az igazi kihívás azonban a kelepce, amit állított:
az ajtón lévő óraszerkezet 60 perc után örökre bezárja a szabadság felé vezető kaput és a kiutat csakis a Kódex mutathatja meg...

„A Da Vinci Kód-ex” egy logikusan felépített kódfejtős játék, ahol túlnyomórészt logikai feladványokkal, talányokkal, fejtörőkkel találkozhatnak a játékosok. 

Szobáink közül ez a pálya a közepes nehézségi szintet képviseli.

Ajánlott létszám max. 5 fő a játékra, ennek oka, hogy mindenki kényelmesen elférjen a pályán és ki tudja venni a részét a feladatokból. Ezen a pályán a nagyobb létszám nem feltétlen jelent nagyobb előnyt, egy 2 fős csapatnak is hasonló esélye lehet kijutni, mint egy 5 fősnek.

A feladványok megoldásához szükség van magyar nyelvtudásra, viszont lexikális tudásra nem. Sőt! A játék részletei mind valós eseményen alapulnak, így a játékosok kaphatnak némi érdekességet erről a korról és Leonardo Da Vinci életéről, munkásságáról, titkairól.

A játék abszolút nem tartalmaz ijesztő elemeket.

14 éves kor alatt legalább egy felnőtt felügyelet szükséges.

A Da Vinci Kód-Ex